Josep Piqué Iserte
“L’art ha d'al·ludir la realitat però no ha d'imitar-la. És en l'al·lusió que es manifesta l'artista”
Josep Piqué (1961)​

Josep Piqué Iserte

(Montbrió del Camp 1913-2012)

A la vila de naixença va viure la seva infantesa i amb la seva família va fer arrels a Reus. Estudia Arquitectura a la Universitat de Barcelona i viu entre la Ciutat Comtal i Montbrió fins l’any 1954 en què fixa la seva residència a Reus. El 1942 es casa amb Assumpta Franquès qui morí un any després. Van tenir una filla, Assumpta.

La seva formació acadèmica, junt a la tasca com Arquitecte i els seus dots innats d’observació de la natura forjaren el professional i l’artista. El seu esperit inquiet i la pulsió expressiva el van acompanyar sempre.

Va treballar múltiples disciplines: pintura, escultura, disseny de mobiliari. de catifes i tapissos, collages… i va arribar a practicar-ne una de pròpia: la piquégrafia.

Fa incursions al món de la música i composa peces breus per a piano que han estat enregistrades en dos CD (2003 i 2019).

Va pertànyer al grup artístic ARA (Artistes Reusencs Actuals), creada el 1960 sota el lideratge de Ramon Ferran amb la voluntat d’innovar en el llenguatge artístic i explorar nous camps d’expressió.

Josep Piqué és va moure sempre en els diferents espais artístics amb una llibertat personal i creativa poc usual.

Va morir als 99 anys. La seva és una llarga trajectòria dedicada a l’art. Les seves creacions ens han romàs i el transcendeixen per mostrar-nos com són sempre líriques, gairebé musicals, sorgides d’una sensibilitat artística integral.

Exposicions

PREMIS I GUARDONS

REFERÈNCIES BIBLIOGRÀFIQUES